سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
کتاب عاشقانه ها

حوزه/ کتاب «عاشقانه ها» نمایانگر فضای فرهنگی و فکری و اجتماعی شهدا و رزمندگان دهه شصت و رزمندگان و شهدای مدافع حرم در دهه نود است. این کتاب اگرچه برای مخاطب عمومی تدوین و منتشر شده ولی مخاطبان نخبگانی به ویژه علوم انسانی ها می توانند از آن به ایده ها و تحلیل های زیادی دست پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آقای یاسر عسگری در نوشتاری به بیان هفت نکته درباره مجموعه دو جلدی «عاشقانه های شهدا» پرداخته است که بدین شرح است:

   

۱. «عاشقانه ها» مجموعه ای دو جلدی از عاشقانه های شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم است که اخیراً از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شده است. این کتابها حرف دل رزمندگان به خانواده هایشان است و مخاطب امروزی با مطالعه این کتابها، تا حدی می تواند به حس و حال و فضای خانوادگی و حتی روحیات برخی شهدا دست یابد. این مجموعه به سعی و ذوق دوست فاضل آقای پژمان عرب گردآوری و تدوین شده است و پس از مطالعه صدها و شاید چندین هزار وصیت نامه و نامه از شهدا، دست به چنین انتخابی زده و مهمتر از آن به صورت گیرایی تنظیم و تدوین کرده است. تا به حال کتابهایی در این زمینه کم و بیش منتشر شده اند، اما این کتاب با ذوق و سلیقه و منطق خاص تری تدوین شده و تصویر زیبایی از زندگی خانوادگی و احساسات و عواطف شهدا ـ به ویژه شهدای مدافع حرم ـ را به نمایش می گذارد.

   

۲. مجموعه «عاشقانه ها» کتابی است که دسته گل های خوش بویی از بوستان زندگی شهدا چیده و پیش روی نسل جوان و علاقه‌مند کتاب قرار داده است. کتاب «عاشقانه ها» نمایانگر فضای فرهنگی و فکری و اجتماعی شهدا و رزمندگان دهه شصت و رزمندگان و شهدای مدافع حرم در دهه نود است. این کتاب اگرچه برای مخاطب عمومی تدوین و منتشر شده ولی مخاطبان نخبگانی به ویژه علوم انسانی ها می توانند از آن به ایده ها و تحلیل های زیادی دست پیدا کنند. قطعاً کسی که جامعه شناس یا مردم شناس یا روانشناس باشد می تواند با مطالعه این وصیت نامه ها و نامه ها، به فضای فکری و فرهنگی و اجتماعی رزمندگان دهه شصت و نود پی ببرد و این مجموعه از این جهت نیز دارای اهمیت است.

   

۳. تتبّع و تنوع روایت ها و نامه ها و راویان از جمله محاسن این کتاب کم حجم است. بیشتر شهرها و همه استان های کشور سهمی از این مجموعه دارند و مخاطبان می توانند شهدای محله و منطقه  شان را بهتر بشناسند. شاید اینکه به شهدای منطقه یا استان خاصی محدود نشده، آن را برای فعالان فرهنگی و کتابخوانان در سراسر کشور خواندنی تر کرده باشد؛ از شمالی ترین مناطق گرفته تا جنوبی ترین آنها. از شرق تا غرب کشور. و از آن جالب تر اینکه درمی یابیم شهدا در سطوح و حالات و روحیات مختلفی بوده اند. برخی شهری و برخی روستایی؛ برخی کم سواد و برخی با تحصیلات بالا. برخی خیلی باحُجب و حیا و برخی صریح تر و عیان تر.

     

۴. به واسطه آماده سازی این دو کتاب (به ویژه دفتر دوم آن) برای چاپ ـ که بابت تهیه عکس های مناسبی از شهدا وقت گذاشتم ـ بارها و بارها گریسته ام و ساعات خوشی از مطالعه این مجموعه تجربه کردم. شاید دیگر مخاطبان هم اولین حسی که از مطالعه کتاب ها به دست آورند غبطه (و اشتیاق به شهادت) با چاشنی اشک و معرفت باشد. برخی نامه ها و وصیت نامه ها آنقدر برانگیزاننده هستند تا اطلاعات بیشتری از آن شهدا را پیدا کنیم و نگارنده، چند شهید بسیار خاص را هم در این جستجوهای اینترنتی یافتم از جمله شهید مدافع حرم مسلم خیزاب که دوست دارم مخاطبان این نوشتار، حتماً وصیت نامه اش را در فضای مجازی دنبال کنند. واقعاً چه افقها و دنیای عجیبی داشتند این شهدا!! امیدوارم با مطالعه مجموعه، حس و حال خوبی نصیب تان شود و چند لحظه ای هم که شده در مسیر وزش عطر و بوی شهدا باشیم.

   

۵. جلد اول، عاشقانه های شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی خطاب به همسرانشان است و جلد دوم هم عاشقانه های شهدای مدافع حرم، خطاب به همسران و فرزندانشان است. تدوینگر سعی کرده جملات و بخش های تأثیرگذار از وصیت نامه ها یا نامه های منتشر شده شهدا را با تیترهای جذاب برگرفته از همان متن انتخاب کند. از سویی پیشنهاد هم شده که در چاپ های بعدی این مجموعه و دیگر کارهای مرتبط به شهدا و رزمندگان و شخصیت ها، کتابها با قابلیت ارزش افزوده منتشر شوند و دسترسی به اطلاعات بیشتری از آنها برای مخاطبان فراهم باشد.

    

۶. این مجموعه برای خانواده ها (خصوصاً زن و شوهرهای جوان) مناسب است و در زمینه تربیت خانوادگی و اصلاح روابط زوجین نیز می تواند موثر باشد. شهدایی که از متن همین جامعه برخاستند و تافته جدابافته ای نبودند و نیستند و مشکلات جامعه را درک می کردند و با علم و آگاهی و احساس مسئولیت، برای اسلام و انقلاب اسلامی جانفشانی و فداکاری کردند و الگویی هستند برای مجاهدت های امروز و حفظ و تقویت روحیه جهادی و تربیت مجاهدان جدیدی برای جامعه، در همه زمینه ها و همه سطوح و همه قشرها.

    

۷. این ایام که نشاط معنوی و عاقبت رشک انگیز شهادت دانشمند بزرگ هسته ای و دفاعی جهان اسلام دکتر محسن فخری زاده و سالگرد شهادت دو سردار امت اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، جامعه اسلامی را درگیر خودش کرده است به سعادت این شهدا و همه شهدا غبطه می خوریم. عزت و اقتدار هزینه دارد و شهدای ما، هزینه های عزت و اقتدار این مملکت هستند. آنها رفتند تا ما در خانه ها و خیابان ها و شهرهایمان امنیت داشته باشیم و به پدر و مادر و همسر و فرزندان خود عشق بورزیم. بر ما باد زنده نگهداشتن یاد و راه شهدا.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha